Hallo daar, welkom op mijn website! 

 

Ik ben Sofie D'Hondt, een creatieveling met een passie voor naaien en handgemaakt moois. Sinds juli 2020 ben ik in bijberoep gestart met mijn eigen onderneming STOFIE. Vanwaar de naam komt, hoef ik jullie alvast niet meer uit te leggen!

Ongeveer 10 jaar geleden kreeg ik mijn naaimachine cadeau en sindsdien heb ik de naaimicrobe te pakken. Na het starten van een pagina op Instagram waar ik mijn naaisels deelde, kreeg ik regelmatig de vraag van familie of vrienden of ik iets op bestelling wou maken. Ik deed dit telkens met veel plezier. Het idee om mijn eigen zaak te starten, begon zich in mijn hoofd te nestelen en werd steeds concreter. Ik besliste om mijn twijfels aan de kant te zetten en er gewoon helemaal voor te gaan. En zo heb ik sinds juli 2020 een zalig bijberoep!

Ik hou ervan om op zoek te gaan naar mooie stoffen en fournituren die perfect met elkaar te combineren zijn. Enkele projectjes op vraag deden mij inzien dat ik het ook superleuk vind om zelf te ontwerpen. Ik kan helemaal opgaan in het proces van het ontwerpen en creëren van iets moois. Zo begon ik eerst met het naaien van allerlei toffe spullen op bestelling. Al snel kwam er een webshop en eind 2021 opende ik een kleurrijk cadeauwinkeltje waarvoor ik samenwerkte met andere andere gepassioneerde creatieve ondernemers zodat er een leuk gevarieerd aanbod was van handgemaakte naaisels, wenskaarten, oorbellen, droogbloemen, ... Je kon bij mij ook terecht voor gepersonaliseerde verjaardagskronen op basis van geboortekaartje waar ik telkens veel tijd en liefde in stopte. 

Na 4 jaar nam ik in juni 2024 afscheid van mijn webshop en cadeauwinkeltje en stap ik af van het naaien voor verkoop. Stofie en mijn onderneming blijft bestaan, maar het zal onder een andere vorm zijn dan vroeger.  Merci aan alle lieve klanten die ik online of in mijn winkeltje mocht helpen bij de zoektocht naar het ideale cadeau. 

 

Ik gaf ook al enkele naaiworkshops waarbij mijn focus vooral lag op producten uit kurkleer, een heel fijn materiaal om mee te naaien! Het idee is om wel verder te gaan met naaiworkshops en mij ook meer te richten op beginnende naaisters. Tijdens de zomermaanden doe ik het nog even rustiger aan maar je hoort wel als er nieuws is ;)

 

Mijn liefde voor het naaien blijft onveranderd en de goesting is nog groter nu het niet meer zo 'van moeten' is en ik de vrijheid heb om aan mijn eigen gekozen projecten en zonder strakke deadline te werken. Blijf zeker volgen want ik vind het supertof om leuke foto's te maken en hierover te delen. 

 

 

Veel liefs, 

Sofie